Používá se jako přísada ke konzervaci a k ochucení ovoce, džemů, zeleniny, nápojů a sirupů. Kyselina citronová se používá jako přísada ke konzervaci a ochucení ovoce, džemů, marmelád, sirupů, nápojů a zeleniny. Zpomaluje enzymové hnědnutí ovocných plodů (např. oloupaných jablek) a destrukci vitaminu C.
Velmi dobře odstraňuje vodní kámen v kávovarech a konvicích.
Bezpečnostní upozornění
GHS07 - dráždivé látky
GHS07 - dráždivé látky
Signální slovo: Varování
H319 Způsobuje vážné podráždění očí.
P101 Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku.
P102 Uchovávejte mimo dosah dětí.
P103 Před použitím si přečtěte údaje na štítku.
P280 Používejte ochranné rukavice/ochranný oděv/ochranné brýle/obličejový štít.
P305+P351+P338 PŘI ZASAŽENÍ OČÍ: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktníčočky, jsou-li nasazeny a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte vevyplachování.
P337+P313 Přetrvává-li podráždění očí: Vyhledejte lékařskou pomoc/ošetření.
P501 Odstraňte obsah/obal dle instrukcí na výrobku.